Stel cookie voorkeur in

Kerk en schoolproject

11-10-2019

Misschien heeft u het in de krant gelezen:
Vorige week is de opbrengst van het collectedoel van Kerk en School uitgereikt aan de Voedselbank. Het uiteindelijke bedrag is € 7.755,50 euro geworden. De Noordwijkse PC scholen en de PKN Noordwijk hebben hiervoor geld opgehaald d.m.v. een sponsorloop en andere acties, ook is er verschillende keren voedsel gedoneerd.

Voor het nieuwe doel is uit een aantal voorstellen gekozen een project van ‘S Heeren Loo, namelijk een OmiVista Mobi (een soort Tovertafel) voor de kinderen van de Zonnelaan. Op de Zonnelaan, gelegen op het woonzorgpark, bevinden zich 3 groepen onder 1 dak, die weekendlogeren, vakantielogeren, vakantiedagopvang, naschoolse opvang en part time wonen biedt aan ongeveer 100 kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden, kunt u op de onderstaande link wat de OmiVista Mobi voor deze kinderen kan betekenen. https://youtu.be/QbBg3hf6vRQ (NB: dit filmpje is niet opgenomen bij ‘S Heerenloo op de locatie, maar geeft wel een beeld van haar functies.)

Zoals u heeft kunnen zien projecteert de OmiVista Mobi beelden op tafel, het rolstoelblad of op de grond die reageren op bewegingen van mensen. Het wegvegen van bladeren of bloemen waaronder iets verstopt zit, het stuk prikken van ballonnen, fruit of sneeuwballen. Maar ook het bespelen van een instrument door er met een rolstoel overheen te rijden. De OmiVista Mobi is heel praktisch te verplaatsen dankzij de wieltjes die eronder zitten, waardoor meerdere groepen er plezier aan kunnen beleven.
Het belangrijkste aspect van de OmiVista Mobi is dat het de kinderen motiveert tot beweging, spelen, ontspannen en het hebben van plezier met elkaar. De kinderen van de Zonnelaan hebben de OmiVista Mobi al mogen uitproberen op de groep en het was heel leuk om te zien hoe blij en enthousiast ze reageerden. Dit maakt het verlangen om voor hen deze droom te verwezenlijken nog groter.